Lukkokauppaa vuodesta 2007

100 %:sti Suomalainen verkkokauppa

Tuhansia tyytyväisiä asiakkaita

18.8.2023

Älä pelkää asentaa 🛠 itse, ei se rikki mene

Lukkosepän ammattitaitoon sisältyy monenlaisia erilaisia asennus-, huolto- ja korjaustoimenpiteitä.

Useat vanhojen lukitusjärjestelmien päivittämiseen liittyvät työt vaativat erikoistyökaluja ja myös Lukkosepän ammattitaitoa.

Oviautomatiikka, kulunhallinta ja kulunvalvonta, turvatekniikka ja muut teknisemmät järjestelmät vaativat uusasennuksiltaan, huolloiltaan ja korjauksiltaan myös ammattitaitoa, sekä monissa tapauksissa myös erikoiskoulutusta, valtuuksia ja lupia.

Sitten on niitä hommia, jotka voit tehdä perustyökaluilla ihan itse, ilman että tarvitsee pelätä rikkovansa jotain.

Tällaisia Tee Se Itse (DIY)- tyyppisiä hommia ovat mm:

🔓Mekaanisten lukkorunkojen vaihtotyöt
🔓Avainpesien asennukset valmiisiin työstöihin. Toisin sanoen ovissa on lukkorungot ja niiden vastalevyt asennettuina ja oven kyljissä on avainpesille, sekä painikkeille tarkoitetut reiät valmiina.
🔓Painikkeiden asennukset
🔓Painikkeiden apujousien lisäämiset
🔓Ovien tiivistykset
🔓Ovisilmän asennus. Muista varsinkin taloyhtiössä tarkastaa kuka saa asentaa ja mitä.
🔓Turvaketjun asennus
🔓Ovensulkijoiden asennukset. Nämä on kotinikkarille jo hieman vaativampia perushommia, mutta ohjeita noudattamalla onnistuu varmasti.
🔓Riippulukkojen sankarautojen ja muiden salpojen asennukset
🔓Tuulijarrun / avautumishidastimen asennus
🔓Ovien ja ikkunoiden pintahelojen vaihto ja asennus valmiisiin kolotuksiin

Nyrkkisääntönä voidaan pitää sitä, että sen oviympäristön tuotteen jonka rautakaupan pienrautaosastolta löydät, voit myös itse itsellesi asentaa.

Sinun tulee kuitenkin huomioida, että vaikka saisit tuotteen ostettua ja osaisit sen myös itse asentaa, on esim. taloyhtiöissä omat sääntönsä, jotka saattavat rajoittaa oviympäristön tuotteiden vaihtoja tai omatoimista varustelua.

Ota huomioon se tosiasia, että mikäli et sitten osaakaan asentaa ostamaasi tuotetta, voi olla vaikeaa tai vähintäänkin arvokasta tilata Lukkoseppä hoitamaan homma loppuun. Käytä siis ainakin pieni hetki aikaa tuumailuun siitä kumpi tulee halvemmaksi, hoitaa itse vai yrittää jälkikäteen saada ammattilainen hoitamaan työn loppuun.

Avainpesien ja lukkorunkojen omatoimista purkamista osiin ei myöskään voi suositella, vaikka se mahdollista onkin. 9/10:stä innokkaasta oman elämänsä Lukkosepästä, ei tule saamaan kyseisiä tuotteita enään kasaan ja varsinkaan asianmukaiseen toimintakuntoon.

Lukkosepän ammatin harjoittaminen, on luvanvaraista puuhaa, joten itsellesi voit asennella, mutta kaikenlainen liiketoiminta 💶 ja laajamittaisempi asennuskokonaisuus vaatii sitten jo enemmän mm. viranomaisen myöntämän Elinkeinoluvan 📃.

Pääpointtini kuitenkin on, että älä pelkää asentaa itse, ei se rikki mene.  Me myös etäopastamme tarvittaessa.

Jossain vaiheessa tulemme julkaisemaan tuotteiden asennus- ja huoltovideoita 🎬, joita voit sitten kelata ⏩️ edes ja ⏪️ takas, ihan omaan tahtiin.

Tsemiä asennuksiin 💪